Кунжутна паста

Кунжутна паста

Кунжутна паста

Ostrovit Sesame Butter

 0 (Відгуки: 0)

..

Уточнюйте

149грн.

..

Кунжутна паста

Ostrovit Peanut Butter Sesame

 0 (Відгуки: 0)

..

Уточнюйте

179грн.

..

Показано з 1 по 2 із 2 (1 сторінок)

Кунжутна паста, або тахіні, як її називають на історичній батьківщині – це традиційний продукт східної кухні, який спочатку можна було зустріти лише на арабських, єврейських чи грецьких гуляннях. Спосіб її виготовлення, втім, як і інших горіхових паст дуже простий, і полягає в ретельному подрібненні зерен кунжуту (сезаму), аж до утворення олії подібної субстанції. Спочатку тахіні абсолютно несмачна, тому багато людей, спробувавши цю намазку вперше частенько розчаровуються (зрозуміло, буває і навпаки, як то кажуть: "на смак і колір товаришів немає"). Власне так і повинно бути, адже не дивлячись на свою користь кунжутна паста все ж таки не є самостійним продуктом, і служить більше як компонент багатьох східних страв (та ж халва наприклад).


Всього одна ложка кунжутної пасти містить 85 калорій, корисні для організму омега 3 і омега 6 жирні кислоти, а також мінерали: кальцій, фосфор, мідь та залізо. Так само тахіні багата на важливий для організму вітамін В1 (тіамін). Порція тахіні може містити до 20% необхідної для здоров'я добової норми цього вітаміну. Нагадаємо, що тіамін дуже важливий для здоров'я і нормального функціонування ЦНС, а також благотворно впливає на м'язи та органи травлення. Тахіні часто вживають люди з проблемами шлунково-кишкового тракту, а також цей продукт необхідний всім страждаючим від вугрової висипки, оскільки багатий природним, легко засвоюваним цинком, який активно бореться зі шкірними висипаннями.